Word jij de nieuwe pop- of rockster?

Je hoort van veel mensen dat ze een instrument bespelen. Een piano, een gitaar, drums of zelfs viool. Al van jongs af aan willen kinderen ook iets spelen, maar weten vaak nog niet wat. Door te Googelen kun je vaak al veel wijzer worden uit verschillende instrumenten en welke motoriek deze vereisen. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘gitaarles Leiden’ of ‘drumles leiden’. Of ben je toch op zoek naar een kinderfeestje in Leiden?

Het instrument

Houd je meer van ritme en een beetje de leiding te nemen in een bandje, dan zou je kunnen kiezen voor de drums of de bas. Deze geven het tempo en ritme aan waar de rest van de band zich moet op aanpassen.

Houd je meer van melodie en wil je de show stelen, dan is (elektrische) gitaar misschien meer voor jou. Lekker rocken op verschillende hits. Ook op de piano kun je een mooie melodielijn spelen die vaak herkenbaar over komt.

Misschien heb je zelf niet eens een instrument nodig. Sommige mensen hebben het natuurtalent om ontzettend goed te kunnen zingen.

Muziekstijl

Dan moet je nog bepalen welke soort muziek je leuk vindt. Houd je van klassiek, rock of toch een lekker popnummertje? Iedereen heeft een andere smaak, en er zit altijd wel wat voor jou tussen. Klassiek wordt veelal als een moeilijke muzieksoort ingedeeld, daarom kan het handig zijn om met wat modernere muziek te beginnen en zo langzaam beter te worden. De muziekinstructeur voelt vaak goed aan wanneer je klaar bent voor het moeilijkere werk! Voor je het weet, speel je de sterren van de hemel en word je een echte rock of popster! Of misschien toch de nieuwe Beethoven?