Het grote groene ei: Big Green Egg barbecue!

Niet iedereen is een held in barbecueën, maar men zegt altijd: alles is te leren. Om het nog net even wat spannender te maken, wat te denken van een workshop Big Green Egg? Dit kan zelfs met een kok aan huis.

Dit is een barbecue gemaakt van keramiek dat speciaal is ontwikkeld door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Hierdoor is de barbecue bestand tegen temperaturen variërend van -20 tot wel 500 graden Celsius.

Het idee van de Big Green Egg komt uit Oost-Azië. De japanners hebben na inspiratie van een manier van koken uit China, met een kookstel van klei, de Kamado uitgevonden. De benaming Kamado is Japans en betekent vrij vertaald oven of haard. Het ontwerp is al meer dan 3,000 jaar oud.

Barbecueën met NASA

Amerikanen konden deze manier van koken ook waarderen en begonnen met het importeren van de Kamado’s uit Azië. Maar na enige tijd is men zelf de barbecue gaan ontwikkelen. In samenwerking met de NASA is een speciaal keramisch omhulsel ontworpen om zo op de perfecte manier de warmte te kunnen behouden en verspreiden.

Er is besloten om de barbecues in Mexico te laten maken, gekeken naar de goede historie die het Zuid-Amerikaanse land heeft met betrekking tot keramiek en zijn excellente productiemethodes van dit materiaal.

Bestand tegen alles

Door de samenstelling van het materiaal gaat de Big Green Egg veel langer mee dan soortgelijke barbecues en is goed bestand te de elementen die moeder aarde er tegenaan gooit. Zo kan de barbecue keer op keer verwarmd worden zonder dat deze kwaliteit verliest.

De excellente isolatie zorgt er voor dat de buitentemperatuur geen enkele invloed heeft op wat er binnenin de barbecue gebeurt. Zo kan deze zowel tijdens de zomer als in de winter gebruikt worden om eten op te bereiden.

Voor meer informatie over het gebruik van de Big Green Egg kunt u kijken op de site van Master Catering & BBQ.