Weetjes en feitjes over botox!

Wist u dat veel Aziatische vrouwen In Nederland een simpele filler behandeling laten doen om hun neusbrug op te hogen. Hierdoor verkrijgen ze een meer Westers uiterlijk. Wist u daarnaast dat 1 op de 4 vrouwen zich laat behandelen met botox?

botox amersfoort

Botox injectie

Botox, ook wel Botuline Toxine, is niet giftig. Hierbij is de hoeveelheid botox die gebruikt wordt wel van belang, maar voor alles geldt: met mate! Botox is in feite een eiwit die voor ontspanning in een spiertje zorgt.

Wereldwijd worden er 5 miljoen botoxbehandelingen per jaar uitgevoerd. Hierbij wordt 82% op vrouwen uitgevoerd en de overige 18% (uiteraard) op mannen.

Botox is niet alleen geschikt om rimpels en huidplooien mee te verlichten, maar kan ook gebruikt worden om overmatig transpireren tegen te gaan. Naar schattig heeft 4% van de Nederlandse bevolking last van overmatig transpireren zonder te weten dat dit goed te behandelen is. Naast zweten kan een botoxbehandeling ook verlichting bieden bij hoofdpijnklachten zoals migraine en spanningshoofdpijn. Zelfs bij scheelzien kan een behandeling met botox er voor zorgen dat deze kwaal minder prominent is.

Botox mag toegepast worden vanaf 18 jaar (in Nederland), maar de gemiddelde leeftijd dat dit middel wordt gebruikt ligt tussen de 20 en 65 jaar.

Wist u ook dat een kliniek eenvoudig te vinden is? Door bijvoorbeeld te zoeken op ‘botox Amersfoort’ of ‘injectables Amersfoort’ vindt u niet alleen een schat aan informatie, maar ook een goede arts bij u in de regio!