Woodcare: wat is dat?

De term woodcare zegt u misschien niks, maar kan wel erg van belang zijn voor u!

Woodcare betekent vrij vertaald het verzorgen van hout. Het onderhouden van houten meubels en vloeren is erg belangrijk. Omdat hout een ‘levend’ product is, werkt het. Dit betekent dat het uit kan zetten als de vochtigheid hoger komt te liggen. Hierdoor kan het zijn dat er scheuren ontstaan en het hout permanent beschadigen. Ook elementen van buiten hebben invloed op de kwaliteit van het hout.

Slijtage is een veelvoorkomende probleem wat eenvoudig op te lossen en weg te werken is. Door middel van oliën bijvoorbeeld kan hout een beschermlaag gegeven worden die het houdt niet alleen beschermt maar ook een aantrekkelijk uiterlijk geeft.

Als hout beschermd wordt door middel van deze middeltjes, en denk dan aan een tafel, wordt voorkomen dat omgevallen drinken of vette etensresten in het hout trekken. Deze vlekken kunnen bij onvoldoende bescherming permanent zijn op vloeren en tafels. Dit is veelal onherstelbaar. Daarom het aloude gezegde: beter voorkomen dan genezen!

Let goed op welk product u aanschaft aangezien elk houtsoort zijn eigen product vereist. Houd hierbij rekening met de hardheid van het hout en welke uitstraling deze moet krijgen: mat of toch liever glanzend? De werking van het product staat beschreven op de verpakking.