Verschillende soorten poortopeners

Als u aan een poortopener denkt, dan is de kans groot dat u denkt aan een enorm huis met een sierlijk hek dat automatisch open gaat. Daarachter een lange oprijlaan met lindes aan weerzijde.

PoortopenerMaar een automatische poortopener is veel meer dan dat! Ook bij u thuis is het zeer goed mogelijk om uw hekwerk, poort of garagedeur automatisch te laten openen. Aangezien de term poortopener zeer breed is te gebruiken, hieronder een overzicht van allerlei verschillende toepassingen met betrekking tot deze producten.

Een ondergrondse poortopener is een apparaat dat zit verwerkt in de grond. Hier bovenop wordt de poort geplaatst. De opener bezit over een arm die het hekwerk als het ware open en dicht zwaait.

Een lineaire poortopener wordt aan de poortpaal gemonteerd en kan naar binnen en naar buiten schuiven. Bij deze beweging zal de poort open en dicht gaan.

Bij een knikarm constructie wordt, zoals de naam het al zegt, een knikarm bevestigd aan de poort en de poortpaal. De knikarm drukt de poort open of dicht en kan vaak een groot hekwerk of deur in beweging krijgen, geluidloos!

De laatste opener is een schuifpoortopener. Deze werkt geheel anders dan de bovenstaande openers. In plaats van het open drukken of zwaaien, ‘rolt’ deze opener als het ware de poort openen. Hierbij verplaatst de poort zich dus in de breedte.