Uw eigen webshop beginnen? Waar u op moet letten!

Een webshop hebben is populair. Mede doordat het zo eenvoudig is een online winkel op te zetten, schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Wat nou als u er ook eentje wilt, waar moet u dan aan denken?

Allereerste is het belangrijk een domein en website te hebben. U zou goedkoop een website kunnen laten maken. Dit levert veelal een mooi en professioneel design op waardoor u vertrouwen uitstraalt.

Ongeacht wat u verkoopt, het product moet ergens opgeslagen worden. Als u zelf al een mooie ruimte heeft, kunt u uw spullen kwijt op bijvoorbeeld een legbordstelling of andere magazijnstelling. Dit maakt uw voorraad overzichtelijk en zorgt dat het veilig ligt.

Denk goed na over wát u wilt verkopen. Is het een product dat dicht bij u staat? Denk aan statieven voor een camera, omdat u zelf veel fotografeert. Zo kunt u veel vertellen over het product en heeft u het naar alle waarschijnlijkheid ook getest. Deze kennis over het product maakt dat uw klant vertrouwen heeft in u en het product.

Let goed op waar en hoeveel u inkoopt. Koop eerst één product zelf zodat u het kunt testen. Bekijk het product goed, gebruik het zoals de klant het zal gebruiken. Bij kleding en dergelijke, was het product. Zo kan het zijn dat de kleuren vervagen na één keer wassen.
Als u tevreden bent over het product, maak dan een schatting aan de hand van andere marktplaats en eBay advertenties of het populair is. Koop niet teveel in de eerste keer, het kan namelijk zijn dat u sommige producten niet zult verkopen. Deze zullen dan thuis (of andere opslag) alleen maar in de weg liggen. Dit is zonde van het geld!

Om het even in te korten, let op het volgende:

  • Goede website
  • Kwalitatief goed product
  • Is er markt voor?
  • Koop niet teveel in de eerste keer (voel de markt aan)

Succes met het opzetten van uw eigen online winkel!