Nat scheren: zo doe je dat

Nat scheren: zo doe je dat

Bij het scheren van gezichtsbeharing kunnen veel heren last krijgen van een geïrriteerde huid. Daarom hierbij wat tips om deze irritaties zoveel mogelijk te voorkomen.

Het beste scheer je uiteraard nat. Het meest ideale moment om je te scheren is direct na het douchen, bij voorkeur in de ochtend. Dan is de huid nog nat en zijn de haartjes door het douchen wat zachter geworden.

Scheermes

Scheermes

Tijdens het scheren is er keuze uit scheerschuim, scheergel en scheerzeep. Elk product heeft zo zijn voor en nadelen. Scheerschuim is het meest gangbare product tegenwoordig. Daarnaast is ook het bekende scheergel zeer populair, en komt in verschillende kleuren. Scheerzeep is van oudsher het ‘natuurlijkere’ product, wat beter is voor de huid. Die laatste wordt aangebracht met een scheerkwast.

Welk scheermes je gebruikt is erg afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Er zijn open scheermessen, shavettes, safety razos of het alom bekende scheersysteem. Bij elk van deze scheermessen geldt: zorg dat het mes scherp is. Dit voorkomt irritaties. Bij een bot mes kan het tijdens het scheren gaan trekken aan de huid en haartjes, wat irritaties op kan leveren.

De behandeling van de huid na het scheren is zeer belangrijk. Scheren levert namelijk veel stress op voor de huid. Droog de huid af met een droge handdoek, geen draaiende beweging maar rustig deppen. Verzorg de droge huid daarna met een aftershave en eventueel een verzorgende lotion.

Kijk voor meer informatie eens op www.123scheermessen.nl