Make-up en parfum

Make-up is er om er mooi uit te zien en parfum om lekker te ruiken. Maar wat voor soorten hebben we allemaal?

Tegenwoordig hebben we vele soorten make-up en parfum. Dit valt onder cosmetica, er bestaan meerdere soorten cosmetica zoals private label cosmetica. Onder private label cosmetica vallen dus ook private label parfum en make-up.

Cosmetica kan ook reinigend zijn. Deze cosmetica soorten zijn de douche spullen zoals, shampoo, zeep, douchegel en alle andere schoonmaak middelen voor de huid. Het gebruik van deze middelen kan het ontstaan van vet haar of roos tegengaan.model-429733_1280

 

 

 

 

 

Versierende cosmetica is echt de make-up zoals we het kennen. Hieronder vallen de foundation, mascara, lippenstift en nog veel meer. Het is niet makkelijk om versierende cosmetica te maken. Nagellak bijvoorbeeld moet een gladde laag hebben wanneer aangebracht en mag niet ontmengen in het flesje.

Verzorgende cosmetica zijn de cremepjes en zalfjes voor de huid. Deze kunnen zorgen voor aanvullend vocht of bij een te kort aan vet worden deze aangebracht zodat de huid niet te droog wordt.

Parfum is een gemende vloeistof van verschillende geurstoffen in een oplosmiddel zoals alcohol. Deze geurstoffen kunnen verdeeld worden in etherische olie, aromachemicali├źn en meerdere geurende plantenextracten zoals tintuceren en resino├»den.