Internet gebruik

Even snel nog een email versturen, surfen op een webshop of online gamen. Het internet wordt elke seconde wel gebruikt ergens op de wereld. Dit via de oude vertrouwde internetkabel, WiFi netwerken of via een mobiel netwerk.

Het internet is overal tegenwoordig en misschien besef je het niet, het is een verslaving geworden bij veel mensen. Iedereen gebruikt het internet, voor een bedrijf of voor een particulier zelf.

google-485611_1280Door de jaren is het internet gebruik hevig toegenomen in Nederland werd het internet in 2001 al door 52% van de bevolking gebruikt. In 2010 was een hevige stijging naar 94%. 94% van de nederlandse bevolking had dus beschikking tot het internet in 2010, deze stijging betekend dat Nederland steeds afhankelijker wordt van het internet.

Wat mensen doen op internet is verschillend. Mensen gamen, surfen websites, kijken films op bijvoorbeeld Netflix, maar ook internetbankieren is iets wat veel mensen doen. Bij internetbankieren kunnen mensen aankopen doen op het internet.

Ook bedrijven hebben het internet nodig, bijna elk bedrijf heeft een website of webshop. Dit is vaak beter dan een fysieke winkel omdat er meer mensen te bereiken zijn via het internet. Hierdoor kan de particulier zelf ook in zijn luie stoel blijven zitten bij het doen van aankopen.

Het internet wordt dus gebruikt voor veel goede dingen, maar vergis je niet! Het internet heeft ook een duistere kant.