Geschiedenislesje kamer en suite

Een kamer en suite voegt een klassieke sfeer toe aan een ruimte. Door twee ruimtes af te scheiden met en suite deuren, vaak omringd door kasten, wordt een kamer en suite gecreëerd. De afscheiding bestaat uit een of twee schuifdeuren met mooie versierselen zoals glas in lood of sierglas. Dit zorgt er voor dat het licht uit de voorkamer nog kan doorkomen naar de achterkamer. De twee schuifdeuren worden tussen de kasten geschoven, waardoor deze als het ware verdwijnen uit het zicht.

Functie van een kamer en suite

De twee kamers hebben allebei van vroeger uit een andere functie. De voorkamer is vaak de mooiste kamer. Hier werden gasten ontvangen of werd gebruikt voor zakelijke gasten. De achterkamer werd echter in privésfeer gebruikt en fungeerde als woonkamer. Er werd vroeger ook wel eens gekozen om de achterkamer als kinderkamer of slaapkamer te gebruiken. Men wilde ook nog wel eens de tussendeuren permanent openzetten. Dit zorgt voor één grote woonkamer.

Kamer en suite als theater

De kamer werd niet alleen gebruikt om alleen maar te wonen of te slapen. Het kwam regelmatig voor dat de twee kamers werden omgetoverd tot een klein theater voor familie en vrienden. Hierbij fungeerde de schuifdeur als het ‘gordijn’ tussen het podium en het publiek.

Een kamer en suite is tegenwoordig ook erg populair. Een specialist kan een complete kamer en suite voor u creëren. Er kan vaak gekozen worden voor kasten, maar hiervoor in plaats kan de tussenwand ook volledig worden dicht gewerkt. Hetzelfde geldt voor de schuifdeuren. Er kan gekozen worden voor glas in lood, sierglas of geheel van hout. Daarnaast worden onder en suites in verschillende stijlen geleverd. De Belle Epoque kenmerkt zich door de zeer gedetailleerde stijl. Door de hoogte van de ruimte waar deze kamer en suite in geplaatst worden oogt deze zeer imposant.
De jaren ’30-stijl is de wat simpeler en strakker.

Voor meer informatie over En Suites kunt u kijken op www.mooieensuite.nl