Checklist villa bouwen

Een eigen villa bedenken en laten bouwen is niet iets wat je van de 1 op de andere dag doet. Er komt een hoop tijd en voorbereiding bij kijken. Het is namelijk verstandig om met een aantal dingen rekening te houden voordat je zomaar je eigen droom villa laat bouwen. Daarom een mooie checklist hoe je je villa kan laten bouwen.

interior-1026440_1280

Checklist; Villa bouwen
Stap 1: Zorg ervoor dat je zelf goed de tijd neemt om na te gaan wat je graag in je villa zou willen hebben. Denk hierbij echt aan de kleinste dingen, zoals waar komen de jassen te hangen etc. Belangrijk is het dat je voor jezelf ( en eventueel je partners/kinderen) vastlegt wat je nou precies wilt hebben, waar je het wilt hebben en hoe het eruit moet komen te zien.

Stap 2: Slaap er nog een paar nachtjes over en overleg met anderen om zeker te weten dat je een goede beslissing maakt waar je later geen spijt van krijgt.

Stap 3: Benader een aannemersbedrijf, bij hun kun je je villa laten bouwen. Er komt dan eerst een architect langs en die maakt samen met jullie tekeningen van hoe het eruit moet komen te zien. Dit proces duurt ook even, en gaat zeker niet binnen 1 á 2 dagen.

Stap 4: Wanneer alles geregeld is, het geld, de leningen, de architect tekeningen kan de bouw gaan beginnen. De villa word nu voor jouw gebouwd. Nog even geduld hebben en voordat je het weet kun je gaan intrekken in je eigen villa. Het is altijd verstandig om af en toe nog eens langs te gaan bij het bouw proces om te kijken of alles goed gaat en alles naar wens is. Bijna nooit worden er fouten gemaakt, maar het is altijd goed om alles even te checken.