4 leuke golffeitjes

Wie op een golfvakantie naar Duitsland gaat of een vakantiehuisje aan de golfbaan huurt, weet over het algemeen al veel over golf. Toch zijn er wat leuke feitjes over te noemen die misschien nog niet iedereen weet.

Zo wordt er gezegd dat een golfbaan uit 18 holes bestaat, omdat de Schotten na elke hole een slokje whisky namen uit een heupfles. Aangezien deze fles leeg was na 18 holes, werd het potje al vaak gestaakt!

Bij golfen denk je aan de afstand, aangezien je bij de eerste slag zo dicht mogelijk op de green wilt eindigen. Maar wel eens nagedacht over hoe hard het balletje gaat? Zo had de snelste golfbal waarvan de snelheid is gemeten een snelheid bereikt van 328 kilometer per uur!

De acteur Samuel L. Jackson is een vervend golfer. Hij is zelfs zo’n enthousiaste golfer dat hij tijdens het filmen van een nieuwe blockbuster twee keer per week een balletje mag slaan. Dit laat hij zelfs in zijn contract vastleggen!

Golf is verbannen tijdens de militaire training van burgers in 1457. Het parlement van Schotland dacht dat de sport teveel afleidde en verbande de sport tijdelijk. Golfen werd hierna door het parlement nog eens twee keer tijdelijk verbannen.